LA GACILLY

LA GACILLY

Naše korenine izhajajo iz francoske Bretanje

"Obljubljam, da bo La Gacilly nekega dne poznano in uspešno mesto!"

S to izjavo se je Yves Rocher svojim sodržavljanom zavezal za vse življenje. Zanimivo, po toliko letih obljuba še vedno traja ...
V rojstni vasi je ustvaril prvo smetano, nato proizvodni obrat in nato botanični vrt. S tem je majhnemu kraju dal velik potencial.
Potencial je le rasel, tako je na istem mestu zrasel Eco-hotel Spa, nato pa leta 2017 edinstven muzej znamke Yves Rocher z okusi in dišavami z vsega sveta.
La Gacilly, rojstni kraj koncepta Cosmétique Végétale®, je tudi dom svetovno znanega fotografskega festivala.

TRAJNOSTNA PROIZVODNJA VERIGA NA NAŠIH EKOLOŠKIH POLJIH

Od leta 1998 je Yves Rocher obdeloval več kot 60 hektarjev ekoloških polj, certificiranih z najvišjo oceno kakovosti. Različak, arnika, kamilica, ognjič, edulis so samo nekatere kulture, ki jih gojimo, da zagotovimo najbolj naravne in popolnoma varne sestavine za naše in vaše izdelke.

BOTANIČNI VRT

Trdno verjamemo v kombinacijo ekološkega kmetijstva in biotske raznovrstnosti. Naši agronomi se trudijo povečati biotsko raznovrstnost na vseh naših ekoloških poljih. Za nas je ta koncept definicija agroekologije – poskus preseganja običajnih organskih metod. To pomeni, da rastline vzgajamo kot posameznike, kompleksna živa bitja, ki sčasoma razkrijejo vse svoje prednosti.

ZAVETIŠČE BIORAZNOVRSTNOSTI

Že več kot 10 let sodelujemo z LPO (francoski ekvivalent "Bird Life International"), s pomočjo katerega izvajamo načrt upravljanja biotske raznovrstnosti na vseh naših proizvodnih lokacijah.

ČEBELE

Pridne čebele so odličen pokazatelj bioraznovrstnosti. Na naših poljih v La Gacillyju gostimo milijone čebel!
Proti propadanju čebel se aktivno borimo s skrbjo za 200 čebeljih panjev, ki se razprostirajo na 60 hektarih naših ekoloških polj. Zahvaljujoč našemu poznavanju točnega števila rož, ki smo jih posadili, smo lahko vedno prepričani, ali je na letni ravni dovolj nektarja za vse.

PROIZVODNJA

Naše tovarne v Bretonu letno proizvedejo več kot 300 milijonov izdelkov, ki jih tržimo po vsem svetu. Na ta način samo v Bretonu in okolici posredno in neposredno ustvarimo več kot 10.000 delovnih mest.
Naš model vodenja nosi tri izjemno pomembne certifikate - za kakovost, varnost in okolje.

FESTIVAL FOTOGRAFIJE

Festival fotografije že od leta 2004 vsem obiskovalcem ponuja doživetje za vse čute: na stotine fotografij, postavljenih na ulicah in vrtovih, ki so brezplačno dostopne vsem.
Gre za vodilni evropski festival fotografije v javnem prostoru, ki poteka od junija do septembra, do sedaj pa smo gostili že kar 2 milijona obiskovalcev!

LA GREE DES LANDES: EKO- HOTEL & SPA YVES ROCHER

Eco-hotel & Spa v La Gacilly je bil zgrajen tako, da izpolnjuje vsa ekološka merila. Je nosilec certifikatov Green Globe in Ecolabel. Ponuja alternativno vizijo sveta, ki ga obdaja čista narava. Predstavlja lepoto narave, ki obiskovalce vodi v popolnost počitka, uživanja in miru.