Popolna predanost inovacijam za še večje spoštovanje okolja!

Popolna predanost inovacijam za še večje spoštovanje okolja!

EKOLOŠKA OBLIKA IZDELKOV IN ZAŠČITA NARAVE

Pred leti smo se odločili bistveno zmanjšati negativne vplive embalaže izdelkov na okolje. K oblikovanju embalaže smo pristopili z ekološkega vidika in sprejeli to, kar zdaj imenujemo Ekološki pristop k oblikovanju.

RAZMIŠLJANJE O VPLIVIH NA OKOLJE JE PRI NAS RAZUMLJIVO

Pri Yves Rocherju je to način življenja, čutiš skrb za okolje in naravo v vsakem našem vdihu, to lahko vidiš tudi na tleh, po katerih hodimo, čutiš čustva zelo močno ... Najboljše od vsega je, da ti ni treba iti na drug konec sveta, da se prepričaš o tem! Naša zaveza se začne tam, kjer je vse narejeno - v osrčju Francije, v majhnem mestu La Gacilly. Je rojstni kraj našega ustanovitelja, g. Yvesa Rocherja, a tudi kraj, kjer se danes nahajajo naša polja in proizvodni obrati.

Ste že kdaj slišali, da kraj, kjer je proizvodni, industrijski objekt, imenujemo tudi kraj z visoko biotično raznovrstnostjo? Kombinacijo čiste industrije in bujne flore in favne smo pripeljali do popolnosti in kraj že od prvega dne (že več kot 60 let!) sobiva z naravo.

Že od začetka nam je bilo jasno, da so proizvodni obrati možni v okolju neokrnjene narave, a da se moramo proizvodnje lotiti popolnoma ekološko. Naš moto pri proizvodnji je zlahka izpeljan iz tega: Naše izdelke bomo proizvajali le, če jim bo omogočen trajnostni razvoj ob spoštovanju biotične raznovrstnosti. Hkrati ni kompromisov glede kakovosti, učinkovitosti in zadovoljstva naših strank.

BOTANIK, KOSEC, KMET, PROIZVAJALEC IN TRGOVEC

Ja, to smo vsi mi. In ne izgubimo osredotočenosti na kakovost na nobenem od omenjenih področij. Takšen način dela, pri katerem smo zadolženi za vsak korak v poslu, ni enostaven. Posrednika ni in vsa odgovornost je na nas. Tako kot nam je všeč! Na ta način lahko našim strankam zagotovimo strokovno znanje o čisto vseh elementih proizvodne verige in zagotovimo brezkompromisen ekološki pristop.

Ta pristop temelji na 3-eh postulatih: zmanjšaj – ponovno uporabi – recikliraj. Ti trije izrazi so bili dovolj, da bi opisali, na kaj smo osredotočeni in koliko odgovornosti želimo prevzeti za naš planet.

V angleščini bi lahko rekli, da so nam vcepljeni 3R: ZMANJŠAJ – PONOVNO UPORABI – RECIKLIRAJ.

ZMANJŠAJ/REDUCE nepotrebne dodatke k embalaži, zadrži samo tisto kar je pomembno.

Manj po nepotrebnem proizvedenega materiala, več čiste narave. To preprosto načelo je za nas zelo pomembno. Zmanjšali smo porabo materialov iz neobnovljivih virov, da zmanjšamo vpliv na okolje.

Embalažo smo poslali na dieto! :)

Primer so naši koncentrirani geli za tuširanje in šamponi, ki so majhni, a močni. Z zavidljivimi 50 % manj plastike v primerjavi z našimi klasičnimi izdelki* so najlepši prikaz naše zavezanosti naravi.

*V primerjavi s pakiranji 400 ml gela za prhanje in 300 ml šampona.

Ali veste, kaj je sekundarna embalaža?

Ko kupite recimo kremo za obraz pri Yves Rocherju, je ta v stekleni embalaži, ki je dodatno zapakirana v kartonsko škatlo. Enako je s parfumi.

Močno smo zmanjšali tudi sekundarno embalažo, kjer ta ni potrebna, zagotavljamo pa tudi, da sta papir in karton za njeno proizvodnjo tam, kjer se uporablja, izključno iz trajnostno gospodarjenih gozdov, ki imajo certifikate, ki dodatno zagotavljajo, da se pri poseku ohranja biotična raznovrstnost.

PONOVNO UPORABI/REUSE in na ta način embalaži podari drugo življenje

Ne maramo metati stvari stran. Čim večkrat recikliramo. Verjamemo, da se za vsako težavo najde rešitev in kar malo nam je slabo, ko vidimo zabojnike zamašene z odpadki. Odpadki za nas niso smeti in bi morali biti sinonim za trajnost in ponovno uporabo.

Tukaj je primer iz naše tovarne! Odvečni karton po izdelavi produktnih škatel dobi novo življenje s preuredbo v škatle za darilne pakete in produktne komplete. Poglejte etikete na njih, ko boste naslednjič kupovali darilo za ljubljeno osebo ali prejeli v dar svoj najljubši komplet izdelkov Yves Rocher! ;)

RECIKLIRAJ/RECYCLE, ker si naše formule zaslužijo pakiranje, ki ni samo ekološko oblikovano, ampak je še veliko več

Kako zmanjšati proizvodnjo nepotrebnega materiala in zakaj ga ponovno uporabiti, če ga ne bomo reciklirali?

Pred nekaj leti smo začeli aktivno reciklirati in uporabljati recikliran material. Pri tem ni zmanjševanja kakovosti, pravzaprav jo ves čas dvigujemo.


Od oktobra 2020 so vse plastenke, ki zapustijo naše proizvodne obrate, izdelane iz 100 % reciklirane plastike in plastike, ki je primerna za nadaljnjo reciklažo. S to zavezo smo zmanjšali proizvodnjo za 2700 ton nove plastike! Ni pomembno le želeti in govoriti, pomembno je delovati in res narediti vse potrebno, da preidemo od besed k dejanjem!

Nadaljujemo z našo prednostno nalogo, ki je steklo pred plastiko, kadar je le mogoče. Vsi vemo, da je steklo mogoče reciklirati neskončno velikokrat! :)

KAJ BOMO V PRIHODNOSTI¨?

Dodali bomo še črko R – RETHINK/RAZMISLI

Predana in premišljena lepota po našem mnenju nima meja.

Nenehno iščemo inovacije, da bi našim strankam zagotovili naravno, pristno in odgovorno lepoto ter rešitve, ki še bolj varujejo okolje.

Zahvaljujoč vam je razmišljanje o prihodnosti nekoliko lažje. Že vrsto let smo aktivni član Fundacije Yves Rocher in njenega programa Plant for the Planet.

Ob nakupu enega koncentriranega gela za tuširanje ali koncentriranega šampona za lase Fundacija Yves Rocher posadi eno drevo. Tu so osupljive številke: V 13 letih je bilo posajenih več kot 100 milijonov dreves, kar pomeni, da je eno drevo posajeno vsake 4 sekunde! Veselimo se, koliko dreves bo letos posajenih in ali bomo presegli lansko število!

In ne pozabite, vsakič, ko reciklirate, daste odpadkom drugo življenje. :)

Nazaj na blog